دندانپزشکی dental 86

دندانپزشکی  dentistry86

درباره :
صفحه نخست
تماس با نویسنده
آرشیو وبلاگ
پروفایل
ایمیل مدیر وبلاگ


مطالب اخیر
پنجشنبه ۱٩ امرداد ۱۳٩۱
بهداشت ضعیف دهان و دندان باعث خسارات مالی و اقتصادی به جامعه میشود. Poor Oral
مولکول ما ۳۲ دندان داریم مولکول مقاوم ساز دندان ها در برابرپوسیدگی و کشنده باکت
نواقص و آسیبهای به سر، دهان ممکن است در آینده بتوان با سلول های بنیادی تراپی در
راهکار ساده برای رفع بوی بددهان Home Remedies for Bad Breath(Halitosis)
بیماری پریودنتال : تداوم تخریب Periodontal Disease: The Sequence of Destruction
کاهش وزن در سلامتی لثه Health Of Gums Improves With Weight Loss
بیماری پریودنتال افراد مسن را در معرض خطر مشکلات کلیوی قرار می دهدl
Images of Modern street dentistryعکس/دندانپزشکی در خیابان+13
مرد 45 ساله با درد شدید و فشار در سمت راست صورتش extreme pain and pressure on th

نویسنده



دسته بندی موضوعی
 
آرشیو
۱۳٩۱/٥/۱٤
۱۳٩٠/۱٢/۱۳
۱۳٩٠/۱۱/۱
۱۳٩٠/۸/٢۱
۱۳٩٠/۸/۱٤
۱۳٩٠/۸/٧
۱۳٩٠/٧/۳٠
۱۳٩٠/٧/٢۳
۱۳٩٠/٧/۱٦
۱۳٩٠/٧/٩
۱۳٩٠/٦/۱٩
۱۳٩٠/٢/۳
۱۳٩٠/۱/٢٧
۱۳۸٩/۱۱/٩
۱۳۸٩/۱۱/٢
۱۳۸٩/۱٠/۱۸
۱۳۸٩/۱٠/۱۱
۱۳۸٩/۸/٢٩
۱۳۸٩/۸/۱٥
۱۳۸٩/٧/۱٧
۱۳۸٩/٦/٢٠
۱۳۸٩/٥/۳٠
۱۳۸٩/٥/٢۳
۱۳۸٩/٤/۱٢
۱۳۸٩/۳/٢٩
۱۳۸٩/۳/٢٢
۱۳۸٩/۳/۱٥
۱۳۸٩/۳/۱
۱۳۸٩/۱/٢۸
۱۳۸٩/۱/٢۱
۱۳۸۸/٩/٧
۱۳۸۸/۸/۳٠
۱۳۸۸/۸/٢۳
۱۳۸۸/۸/۱٦
۱۳۸۸/۸/٩
۱۳۸۸/٧/۱۸
۱۳۸۸/٧/۱۱
۱۳۸۸/٦/٢۸
۱۳۸۸/٥/۳۱
۱۳۸۸/٥/۱٧
۱۳۸۸/٥/۱٠
۱۳۸۸/٤/٢٠
۱۳۸۸/٤/۱۳
۱۳۸۸/۳/۳٠
۱۳۸۸/۳/٢۳
۱۳۸۸/۳/۱٦


دوستان
American Student Dental Association
IADS | International Association of Dental Students
News | IADS | International Association of Dental Students
South Asian Medical-Dental Association (SAMDA)
Student National Dental Association
The European Dental Students Association (EDSA
دندانپزشکی
ليست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ايران
اخبار ict
تفريحات اينترنتي
تالارهاي گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

وبلاگ فارسی


بهترین وبلاگ
،کد آهنگ،تصاویر گیف،مطالب متنوع




اثر صبر زرد) آلوئه ‌ورا )بر پوسیدگی دندان

 

اثر صبر زرد) آلوئه ‌ورا )بر پوسیدگی دندان


صبر زرد ) آلوئه ‌ورا ) (شاخ بزی) گیاهی است علفی و چند ساله با برگ‌های ضخیم، گوشتی و دراز. حاشیه‌ برگ‌های آن کمی پیچ و خم‌دار و دارای تیغ است. گل‌های آن‌ به‌صورت خوشه‌ای زیبا در انتهای محور ساقه گل‌دار و به رنگ سبز مایل به زرد قرار دارند.قسمت مورد استفاده صبر زرد، شیرابه به دست آمده از برگ‌های گیاه است که امکان دارد به صورت تازه غلیظ(خمیری) و یا خشک شده با رنگ‌های متفاوت زرد، زرد مایل به سبز، قهوه‌ای و یا قرمز مایل به سیاه باشد.در سال‌های اخیر کشت صبر زرد، گونه ی Vera در ایران معمول گشته است. گرچه این گیاه با نقاط گرم و مرطوب سازگاری خوبی دارد، ولی در نقاط مختلف ایران کشت می‌شود..

http://img.tebyan.net/big/1388/05/60190121751101301941932022361511952117267120.jpg

آلوئه‌ورا گیاهی است مخصوص مناطق نیمه حاره‌ای دارای برگ‌های ضخیم و پهن که به‌تدریج باریک می‌شود. در آفریقا به نام ”فرشته بیابان“ نامیده می‌شود. در آمریکای جنوبی به آن ”گیاه جادوئی“ می‌گویند. در برخی کشورها نیز به دلیل خواص داروئی‌اش به آن ”گیاه هزار درمان“ نام داده‌اند. این گیاه از خانواده سوسن‌ها محسوب می‌شود از دیگر اعضاء این گروه می‌توان به پیاز و شلغم اشاره کرد. آلوئه‌ورا در هوای گرم رشد می‌کند و تحمل سرما و یخ‌زدگی را ندارد. در ابتدا مصرف تجارتی و اقتصادی از گیاه آلوئه‌ورا جهت تهیه شیرابه‌ای به نام Aloin بود که سال‌ها به‌عنوان مادهٔ اولیهٔ داروهای مسهل مورد مصرف قرار می‌گرفت بعدها ترکیب دیگری از آلوئه‌ورا به‌دست آمد به نام آلوئه‌ژل که این ژل به‌عنوان ماده اصلی و پایه در نوشابه‌ها و شربت‌های تقویتی، عامل مرطوب‌کنندگی در محصولات بهداشتی و عامل شفابخش و درمان کننده در داروهای بدون نسخه و محصولات آرایشی استفاده می‌شد. که تحقیقات و بررسی‌‌های شیمیائی نشان می‌دهد که این ژل سرشار از اسیدهای آمینه، مواد معدنی، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها و پروتئین‌ها و پلی ساکاریدها و محرک‌های بیولوژیکی است.
ترکیبات مهم
گیاه، حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن از جمله آلوئین‌های A2وB به میزان 40- 25درصد کل ترکیبات و مشتقات کرومون از جمله آلوئه رزین 2A، B وC است.
ترکیبات مهم دیگر آلوئه شامل قندها از جمله: گلوکز، مانوز و سلولز، آنزیم‌ها از جمله: اکسیداز، آمیلاز و کاتالاز، همچنین ویتامین‌هایی نظیر: B1، B2، B6، C، E و اسیدفولیک و مواد معدنی مانند: کلیسم، سدیم، منیزیم، روی، مس و کروم می‌باشند.
● گیاه آلوئه‌ورا دارای چهار خاصیت مهم و اصلی است:
▪ ضدالتهاب و تحریک‌پذیری
▪ ضدقارچ و کپک
▪ میکروب‌کش
▪ احیا کننده (از نو سازنده) و نشاط‌آور
آلوئه‌ورا اثرات جانبی داروها را کاهش می‌دهد و قدرت ایمنی بدن را بالا برده و کمک می‌کند که از تجمع سموم بدن جلوگیری شود. آلوئه‌ورا چهار بار سریع‌تر از آب در بدن نفوذ می‌کند آلوئه‌ورا به فیزیولوژی بدن آسیب نمی‌رساند بلکه آن را متعادل نموده و بهبود می‌بخشد. آلوئه‌ورا دارای عناصر و موادی است که روی کلیه نقاط بدن تأثیرگذار است و سلول‌های بدن را حیات می‌بخشد.
داشتن دندانهای سالم و عاری از هر نوع ضایعه از آرزوهای دیرینه انسان بوده است. پوسیدگی دندانها از قدیمی‌ترین و در عین حال از شایعترین مشکلات شناخته شده نزد انسان می‌باشند. وقتی قسمتی از ساختمان سطح دندان خراب شود می‌گوییم دندان فاسد و پوسیده شده است.
پوسیدگی دندان بیماری عفونی قابل انتقالی میباشد که با فعالیت میکروبها در سطح دندان آغاز و در ساختمان آن پیشرفت می‌ نماید. برای ایجاد پوسیدگی دندان ، مواد قندی باید در دسترس میکروبها باشند تا عامل خراب کننده ساختمان معدنی، یعنی اسید تولید گردد. در واقع پوسیدگی دندان تخریب بافتهای سخت دندان است. وقتی یک بیماری در اثر فعالیت میکروبها ایجاد شود آن را بیماری عفونی و اگر بیماری از محلی به محل دیگر منتقل شود آنرا بیماری قابل انتقال می‌نامند. پوسیدگی دندان می‌تواند از یک دندان به سایر دندانها سرایت کند. پوسیدگی دندان میتواند علل گوناگونی داشته باشد.. همانند میکروبها، مواد قندی، پلاک دندانی، جنس و وضع قرارگیری دندانها، کمیت و کیفیت بزاق، انواع غذاهای مورد استفاده و عوامل عمومی و ارثی. اما بزبان ساده می‌توان چهار عامل اصلی که در ایجاد پوسیدگی دندان نقش موثر دارند را بشرح ذیل اعلام داشت :
1-پلاک میکروبی و فعالیت میکروبی پلاک روی سطح دندان.
2-مواد قندی موجود در غذا که در اختیار پلاک قرار می گیرند.
3-مستعد بودن سطوح دندان و ضعیف بودن آن در برابر اسید.
4-مقاومت شخص و زمان کافی برای ایجاد پوسیدگی.



قابل ذکر است که با حذف هر یک از عوامل چهارگانه فوق میتوان بروز پوسیدگی را کاهش و یا از بین ‌برد.
 اخیرا ،دانشمندان در تحقیقات جدید خود دریافته اند که گیاه آلوئه‌ورا برای مقابله با پوسیدگی‌های دندانی مفید است.
‌دانشمندان می‌گویند: پس از کشف تاثیرات مفید و معجزه‌گر گیاه آلوئه‌ورا برای بهبود آفتاب سوختگی، بریدگی‌های کوچک، تحریکات پوستی و بسیاری از مشکلات و ناراحتی‌های دیگر، این بار به قدرت شفابخش این گیاه در بهبود مشکلات دندان و لثه پی برده‌اند.در پژوهش جدید دانشمندان معلوم شد که از گیاه آلوئه‌ورا می‌توان به عنوان یک ماده فعال در پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی در ژل‌های تمیزکننده دندان‌ها استفاده کرد.به گفته این پژوهشگران؛ آلوئه‌ورا برای تمیز کردن و تسکین دندان‌ها و لثه‌ها مفید است و همچنین می‌توان در خمیردندان‌ها به عنوان ماده موثر برای مقابله با پوسیدگی‌های دندانی از این گیاه استفاده کرد. ژل دندان آلوئه‌ورا مانند خمیر دندان عمل می‌کند و قادر به نابود کردن باکتری‌ها و میکروب‌های بیماری زای موجود در دهان است.در پژوهش جدید هم چنین معلوم شد که ژل آلوئه‌ورا در برخی موارد حتی موثرتر از خمیر دندان‌های معمولی است. آلوئه‌ورا حاوی ترکیبات شیمیایی است که برای شفای زخم‌ها یا کاهش درد استفاده می‌شود چون در طبیعت آن خاصیت ضد التهابی وجود دارد.
پیشگیری از پوسیدگی دندان
مسواک کردن مواد غذایی مورد استفاده و رژیم غذایی فاکتورهای محیطی بسیار مهم و تعیین کننده یی در میزان سلامت محیط دهان و پوسیدگی های دندانی هستند. فاکتورهای متعددی بر میزان پوسیدگی زایی مواد غذایی تاثیر می گذارند که عبارتند از؛
1-دفعات مصرف؛ هرچه تعداد دفعات دریافت مواد غذایی پوسیدگی زا بیشتر باشد، احتمال تولید اسید و ایجاد پوسیدگی بیشتر خواهد بود.
2-شکل و سیالیت ماده غذایی (مایع، جامد، ژله یی)؛ شکل ماده غذایی بر میزان تماس ماده با دندان ها و در نتیجه طول مدت تولید اسید تاثیر می گذارد. مایعات (شکر محلول در ماده) فوراً از محیط دهان حذف می شوند در حالی که مواد غذایی جامد می توانند به دندان ها چسبیده و میزان زمانی که دندان در معرض اسید باقی می ماند، بیشتر می شود. همچنین غذاهای چسبنده مدت زمان بیشتری با دندان ها در تماس هستند.
3-ترتیب و توالی مواد غذایی
ثابت شده است خوردن کمی پنیر در انتهای مصرف هر وعده غذایی یا همراه با آن میزان پوسیدگی زایی بعدی را کاهش می دهد. پنیر، بازدارنده یی موثر در برابر پوسیدگی ها؛ دیده شده است پنیر خطر پوسیدگی های ریشه و تاج را در افراد بزرگسال کاهش می دهد. پنیرهایی مثل چدار، سوئیسی، بلو، موزرلا و گودا از پایین آمدن ph دهان (که عامل موثر پوسیدگی زایی است) جلوگیری به عمل می آورند. در یک آزمایش پس از مصرف نوشابه، پنیر در تماس با سطح دندان ها قرار گرفت و دیده شد میزان از دست رفتن مواد معدنی سطح دندان به میزان زیادی کاهش یافت. در بررسی 141 بزرگسال 47 تا 83 سال میزان پوسیدگی در افرادی پایین تر بود که میزان پنیر مصرفی روزانه دو برابر گروه دیگر داشتند.
4-ترکیب سازنده مواد غذایی؛ ترکیب مواد غذایی بر میزان پوسیدگی زایی و تولید اسید موثر است. پوسیدگی زایی بسیار کم مواد لبنی به خاطر اجزای سازنده این مواد است.
5-طول زمان تماس؛ هر چه ماده غذایی بیشتر در دهان باقی بماند پوسیدگی زایی بیشتری خواهد داشت.
شیر، محافظ موثر در سلامتی دهان؛ مواد غذایی سازنده شیر نظیر کلسیم، ویتامین D و... نقشی سازنده در زمان تکامل ساختارهای دندانی در کودکان داشته و از ایجاد پوسیدگی های بعدی جلوگیری می کنند. تحقیقات بسیاری نشان داده اند شیر مانع شروع پوسیدگی ها می شود. در موش های آزمایشگاهی، دسته یی که با شیر 2 درصد تغذیه می شدند، عاری از پوسیدگی بودند در حالی که در دسته دیگر که با محلول های ساکارز و لاکتوز تغذیه می شدند، پوسیدگی های زیادی دیده شد. این نوع تحقیقات نشان دادند شیر جایگزین مناسب بزاق در بیمارانی خواهد بود که به دلایل مختلف ترشح بزاق در آنها کاهش یافته است. شیر نقش محافظتی مناسبی در برابر خاصیت پوسیدگی زایی قندها دارد. خاصیت پوسیدگی زایی ساکارز 20 برابر شیر است. دیده شده است فسفوپروتئین های موجود در شیر از حل شدن مواد معدنی مینای دندان در اسید محافظت می کنند. بنابراین افزایش دفعات و میزان مصرف شیر میزان شیوع پوسیدگی را در افراد به ویژه کودکان کاهش می دهد.
برخلاف تصور عموم مبنی بر اینکه مصرف شیر کاکائو باعث پوسیدگی می شود باید گفت بررسی های علمی این باور را رد می کنند. در واقع ثابت شده است مواد غذایی حاوی کاکائو، شیر پرچرب و سایر مواد غذایی حاوی کلسیم و فسفر (که در شیر کاکائو وجود دارد) کمتر از مواد قندی و اسنک ها (چیپس، نوشابه و...) خاصیت پوسیدگی زایی دارند.شواهد نشان می دهد که مصرف شیر به تنهایی باعث ایجاد پوسیدگی در دوران نوزادی نمی شود. نکته یی که باید رعایت گردد توجه به عدم استفاده نوزاد از شیشه شیر در زمانی که به خواب رفته، است. در واقع میزان پوسیدگی در نوزادانی که با شیشه حاوی آب قند به دفعات تغذیه می شوند و حتی در زمان خواب هم شیشه در دهان آنها باقی می ماند بسیار بالاتر است.
پوسیدگی دندان در بیماران قلبی بیشتر است.براساس یافته‌های یک مطالعه، مراقبت‌های کلی پیشگیرانه دندانی و رعایت بهداشت دهان و مراقبت‌های دندانپزشکی و پیشگیری می تواند در سلامت بیماران حاد قلبی موثر باشد.
از این رو به نظر می رسد به دلیل بالا بودن احتمال بروز باکتریمی در بیماران حاد قلبی متعاقب پوسیدگی های دندانی و درمان‌های مربوطه به منظور پیش گیری از اندوکاردیت ناشی از باکتریمی، مراقبت های کلی پیشگیرانه دندانی و تشویق در درمان در مراحل اولیه تخریب همراه با رعایت بهداشت دهان خوب، می تواند در سلامت بیماران به طور حیاتی موثر باشد.
برای پیشگیری از پوسیدگی دندان رعایت دستورالعمل مواردذیل ضروری است 1- از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع استفاده کنید.
2-از میان وعده های (اسنک ها) غذایی کمتر استفاده کنید. اگر میان وعده استفاده می کنید از بین مواد غذایی همچون پنیر، ماست میوه یی، میوه یا سبزیجات خام انتخاب کنید.
3- مواد غذایی پوسیدگی زا (مثل شکلات) را همراه با مواد بازدارنده پوسیدگی (مثل شیر و پنیر) مصرف کنید.
4- هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید. دندان ها را با خمیردندان های حاوی فلوراید حداقل دو بار در روز بشویید.
5- هرگز اجازه ندهید کودکان و نوزادان با شیشه یی حاوی مواد شیرین پوسیدگی زا یا حتی شیر به خواب روند.
با توجه به علل پوسیدگی دندان، راهکارهائی زیر جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان، توصیه میگردد.:
  دندانها توسط مسواک مناسب با روش صحیح در مدت زمان مناسب برای حذف پلاک میکروبی.
استفاده از انواع نخ دندان و دهان شویه‌هایی که توسط پزشک تجویز می‌شوند.
کم کردن نظارت بر مصرف مواد قندی در برنامه غذایی.
عدم استفاده از دخانیات.
استفاده از فلوراید با روش هالی مختلف و زیر نظر پزشک.
پوشاندن شیارهای سطح دندان (فیشور سیلانت) برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی.
پر کردن پوسیدگی‌های مختصر به منظور جلوگیری از پیشرفت آن.
مراجعه منظم به دندانپزشک برای مراقبت از وضعیت دهان و دندان


منابع:
گزارش جام جم و سرویس بهداشت و درمان ایسنا
بخش تغذیه و سلامت تبیا

...